В Україні може з’явитися Кодекс процедур банкрутства

В Україні може з’явитися Кодекс процедур банкрутства

Укрінформ
Законодавство, що регулює процедури банкрутства в країні, можуть об'єднати в єдиний Кодекс України з процедур банкрутства.

Відповідний законопроект, автором якого виступила група з 26 народних депутатів, оприлюднений на сайті Верховної Ради України. 

Проект Кодексу України з процедур банкрутства викладено у двох частинах (книгах): корпоративне банкрутство та відновлення платоспроможності фізичної особи. Крім того, проектом пропонується впровадження двох типів процедур – судових та досудових.

Зазначається, що проект вміщує напрацювання Робочої групи при Міністерстві юстиції України з покращення Україною показників у рейтингу Doing Business і покращення законодавства з банкрутства, які погоджено з представниками Міжнародного валютного фонду та профільної міжвідомчої Робочої групи при Комітеті Верховної Ради України з економічної політики.

Що стосується розділу відновлення платоспроможності фізичної особи, дана законодавча ініціатива грунтується на рекомендаціях Світового банку, які викладено у його Звіті про існуючі системи банкрутства фізичних осіб у світі.

Читайте також: Ліквідатор розпродав за безцінь Київський радіозавод, збитки - понад 48 мільйонів

На сьогодні у цій сфері суспільних відносин діє Закон України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», Закон України «Про виконавче провадження», Закон України «Про нотаріат», «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», Цивільний кодекс України, Господарський кодекс України, Цивільний процесуальний кодекс України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-