Укрзалізниця залучить кредитні кошти для добудови мосту у Києві

Укрзалізниця залучить кредитні кошти для добудови мосту у Києві

Укрінформ
Для завершення будівництва залізнично-автомобільного мосту через річку Дніпро у Києві потрібно ще 1,2 млн грн. В Укрзалізниці розглядають можливість залучення кредитних коштів.

Про це заявив заступник міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк, повідомляється на сайті транспортного відомства. 

«Укрзалізниця» розглянула можливість залучення кредитних коштів для завершення робіт з будівництва залізнично–автомобільного мосту через р. Дніпро у м. Києві разом із підходами, введення його в експлуатацію та передачу на баланс КМДА разом із зобов’язаннями за кредитом», - заявив Лавренюк.

За його словами, наразі рівень будівельної готовності становить 82,4%. Лавренюк повідомив, що для завершення робіт за проектом добудови автомобільної складової мосту необхідно близько 1 150 238 тис. грн.

«Ми повинні в найкоротший термін добудувати незавершені складові споруди комплексу та передати автомобільну складову мостового переходу на баланс КМДА», - наголосив посадовець.

За результатами наради у Мінінфраструктури з питань фінансування будівництва мосту, вирішено підготувати пропозиції з точними розрахунками та дорожньою картою для подальшого обговорення питання з потенційними кредиторами.  

У нараді взяли участь представники Київської міської державної адміністрації, «Київавтошляхміст», КК «Київавтодор», ПАТ «Укрзалізниця».

Читайте також: Укрзалізниця підписала угоду з General Еlectric на виробництво локомотивів

Як повідомляв Укрінформ, наразі міст знаходиться на балансі ПАТ «Укрзалізниця». В Мінінфраструктури наголошують на необхідності передати автомобільну складову мостового переходу на баланс КМДА. Залізнична складова має залишитися на балансі ПАТ «Укрзалізниця».

Наразі передача об’єкта унеможливлюється через незавершеність комплексу споруд. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-