«Єдине вікно» в митницях: у Мінфіні повідомили, що користується 80% бізнесу

«Єдине вікно» в митницях: у Мінфіні повідомили, що користується 80% бізнесу

Укрінформ
“Єдиним вікном” в українських митницях користується близько 80% бізнесу.

Про це повідомляє прес-служба Мінфіну. 

«На сьогодні, близько 80% митних декларацій було оформлено тільки за принципом «єдиного вікна» (це більше 81 тисячі МД). При цьому, при імпорті цей показник складає 73,6% - виключно по системі «єдиного вікна» (+ 6,8% - частина контролів по системі «єдиного вікна» та частина контролів з використанням паперових документів). При експорті, відповідно, 86,6% (+ 1%)», - йдеться в повідомленні.

З 1 лютого 2018 року в українських митницях запрацював оновлений порядок інформаційного обміну за принципом «єдиного вікна». Це означає, що з 1 лютого було продовжено на 1 рік можливість добровільного застосування системи «єдиного вікна» у таких випадках: переміщення товарів транзитом, вивезення за межі України товарів морським, залізничним та авіаційним транспортом, ввезення в Україну товарів у поштових або міжнародних експрес-відправленнях, тощо.

Крім того, було запроваджено ризик-орієнтований підхід до обрання об'єктів фітосанітарного контролю дерев'яного пакувального матеріалу та палет, що передбачає: при експорті - здійснення контролю маркування дерев'яного пакувального матеріалу не посадовими особами Держпродспоживслужби, а посадовими особами митниць і лише у випадках, коли товари підлягатимуть митному огляду, та при імпорті - огляду (інспектуванню) посадовими особами Держпродспоживслужби підлягають 10%, 25%, 50% або 100% вантажів, що супроводжуються дерев'яним пакувальним матеріалом, залежно від рівня ризику в розрізі країн-відправників.

Читайте також: Уряд збільшив компенсацію вартості сільгосптехніки до 25% - Мінагро

За результатами аналізу функціонування «єдиного вікна» у період з 1 по 25 лютого 2018 року уже можна говорити, що використання цієї системи стає основним способом спілкування підприємств з контролюючими органами. І при цьому важливо відмітити, що таке спілкування здійснюється за допомогою електронних систем, які дають можливість бізнесу уникати фізичного контакту з контролюючими органами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-