Данилюк розповів, коли створять наглядові ради в Ощадбанку та Укрексімбанку

Данилюк розповів, коли створять наглядові ради в Ощадбанку та Укрексімбанку

Укрінформ
У Мінфіні сподіваються, що Рада підтримає проект, який врегульовує корпоративне управління держбанків через наглядові ради, і після цього будуть сформовані незалежні ради в Ощадбанку та Укрексімбанку.

Про це на прес-брифінгу щодо схваленої урядом стратегії розвитку Ощадбанку на 2018-2022 роки та стратегії розвитку державного банківського сектору в цілому сказав міністр фінансів Олександр Данилюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Треба прийняти закон, який врегульовує саме це питання для цих двох держбанків. Тому приймається відповідний закон у Верховній Раді, після цього, згідно з процедурою, ми оперативно створюємо наглядові ради і закріплюємо нову модель корпоративного управління в Ощадбанку та Укрексімбанку. Я сподіваюсь, що це питання 2-3 місяців до формування цих рад", - сказав Данилюк.

Читайте також: Нацбанку пропонують зменшити загальний резерв

Як повідомляв раніше Укрінформ, в Ощадбанку і Укрексімбанку, які на 100% належать уряду, немає дієздатних наглядових рад. Законопроект, який повинен усунути політичний вплив на держбанки, досі не прийнятий парламентом. У Приватбанку і Укргазбанку є працездатні наглядові ради, в яких, до того ж, є незалежні директори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-