В Україні пропонують запровадити посаду фінансового омбудсмена - законопроект

В Україні пропонують запровадити посаду фінансового омбудсмена - законопроект

Укрінформ
В Україні пропонують впровадити альтернативний механізм позасудового вирішення суперечок між фінансовими установами та споживачами, запровадивши посаду фінансового омбудсмена.

Законопроект №8055 “Про установу фінансового омбудсмена” зареєстровано У Верховній Раді України. 

Наразі текст законопроекту на сайті відсутній.

Водночас, подробиці законопроекту розкрила експерт проекту USAID «Трансформація фінансового сектору» Тетяна Бурак у коментарі на сторінці у Facebook одного з авторів проекту - народного депутата Руслана Демчака.

"Зареєстровано довгоочікуваний законопроект №8055 «Про установу фінансового омбудсмена». Вперше буде запроваджено новий ефективний механізм альтернативного (позасудового) вирішення спорів між споживачами та надавачами фінансових послуг. Цей законопроект для простих українців. І я щиро вдячна депутатам, які повірили в ідею створення фінансового омбудсмена", - наголосила вона. 

Читайте також: Гонтарева готова звітувати в Раді наступного тижня - представник Президента

Експерт підкреслила, що Україна і українці потребують створення саме такої установи, якій будуть довіряти, яка допоможе відновити довіру людей до фінансового ринку.

"Фінансовий омбудсмен буде незалежним у вирішенні спорів між споживачами та фінансовими установами. На нього не зможуть давити політики. Він буде працювати неупереджено, професійно та компетентно. Так, як працює в більшості європейських країн", - зазначила Бурак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-