Гройсман анонсував підписання угоди з General Electric

Гройсман анонсував підписання угоди з General Electric

Укрінформ
Стабільний розвиток бізнесу є метою економічних реформ уряду та ключовим джерелом залучення інвестицій.

Про це сказав Прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час зустрічі з представниками ділових кіл Сумщини, повідомляє Урядовий портал.

"Головне - почути реальний сектор. Для мене це дороговказ. Мета уряду - аби ми вийшли на стале зростання 5% плюс. Для цього потрібні інвестиції. Саме бізнес забезпечує інвестиції. А ми займаємося створенням умов для ведення бізнесу", - сказав глава уряду.

Він розцінює як суттєві кроки вперед рішення щодо дерегуляції, змін у роботі фіскальних органів, змін у роботі контролюючих органів.

Гройсман підкреслив, що сьогодні в багатьох сферах чимало проблем, але робота ведеться. Зокрема, у частині сприяння експорту створені Експортно-кредитне агентство, існує Офіс з просування експорту та Офіс залучення та підтримки інвестицій UkraineInvest.

"Я був зацікавлений у формуванні умов для технічного переобладнання. Для більшості секторів можливість модернізації була надважлива. І ми таку можливість надали - через розстрочку зі сплати ПДВ. Ми так само готуємо і впроваджуємо рішення щодо просування власного виробництва та надання пріоритету власному продукту. Так, ми компенсуємо 25% вартості української сільгосптехніки з локалізацією 50% плюс", - поінформував Прем'єр-міністр.

Читайте також: Кабмін затвердив фінплан Укрзалізниці: інвестиції - 26,9 мільярда

Він також розповів про досвід, напрацьований по лінії кооперації зі світовими гігантами: "Завтра, 23 лютого, ПАТ "Укрзалізниця" підписує рамкову угоду з General Electric".

"Однією з умов угоди, яку уряд принципово поставив, і я дякую американським партнерам за розуміння, є локалізація виробництва локомотивів в Україні. Спочатку це буде 10%, потім 40%. Це означає, що 40% продукції буде вироблено в Україні, українськими руками, за яку буде сплачена зарплата українським працівникам", - сказав Прем'єр.

Глава уряду підкреслив, що відкритий для бізнесу і готовий підтримати будь-які ініціативи, які не становлять корупційних ризиків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-