Гройсман розказав, як можна збудувати дитсадок за

Гройсман розказав, як можна збудувати дитсадок за "нуль гривень"

Фото
Укрінформ
Запроваджена урядом реформа децентралізації не тільки надала нові повноваження й ресурси на місця, але й посилює відповідальність влади та вимогливість громад до своїх керівників.

Про це сказав Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, спілкуючись зі студентами Сумського національного аграрного університету,  повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

Глава уряду нагадав, що три роки тому, він, як віце-прем’єр-міністр, став у авангарді руху на децентралізацію. І тоді мало хто вірив в успіх реформи.

«Але в нас усе вийшло. Потрібно об'єднуватися. Потрібні нові люди, нові знання», - сказав глава уряду. 

Гройсман відвідав Сумський національний аграрний університет/ Фото Владислава Мусієнка

Прем’єр-міністр звернув увагу, що за минулий рік на місця передано понад 100 млрд грн у вигляді додаткових доходів місцевих бюджетів – «баснословні кошти», які можна використати на користь громад.

«Але питання можна вирішувати не тільки коштами. Скільки, приміром, коштує побудувати садок? Можна порахувати п’ять чи двадцять п’ять мільйонів гривень. Але я скажу точно! «Нуль». Треба просто відповідально ставитися до забудови. Якщо забудовник будує будинки – будь ласка, але поруч садок! Будуємо будинки – будь ласка, але поруч школа! Що це? Це відповідальність!» - сказав  Гройсман. 

Іншим аспектом цієї відповідальності, впевнений Прем’єр-міністр, є здатність вирішувати проблеми. 

«Буває, керівник показує, що десь він дорогу побудував... Але якщо є якісь проблеми – то це центральна влада винна. Ні! Просто треба такого керівника питати і про проблеми. Громади мають стати вимогливими до влади», - підкреслив глава уряду.

Читайте також: Гройсман: Зміна якості освіти має сприяти переходу до економіки доданої вартості

Як повідомлялося, Гройсман перебуває на Сумщині з робочою поїздкою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-