У Держгеонадрах пояснили, чому держкомпанії втратили спецдозволи на видобуток

У Держгеонадрах пояснили, чому держкомпанії втратили спецдозволи на видобуток

Укрінформ
НАК "Нафтогаз України", ПАТ "Укрнафта" та ПАТ "Укргазвидобування" втратили спецдозволи на видобуток вуглеводнів через невиконання екологічних норм.

Про це на прес-конференції в Укрінформі повідомив т.в.о. голови Державної служби геології та надр України Олег Кирилюк, повідомляє кореспондент агентства. 

"Щодо анулювання ліцензій Нафтогазу, воно відбулося за рішенням суду за рішенням обласної ради. Обласна рада ухвалила рішення звернутися до Держгеонадр з рішенням про анулювання трьох спецдозволів через невиконання програми робіт і через незадовільну екологічну безпеку", - повідомив Кирилюк.

Він також розповів про спецдозволи ПАТ "Укрнафта".

"Є порядок видачі та продовження дії спецдозволів, який передбачає собою повноту сплати рентних платежів. Укрнафта має близько 12 млрд боргів по сплаті рентних платежів. Разом з тим, Укрнафті у 2018 році потрібно продовжити 27 спецдозволів. Укрнафта вчасно подала заявку дії, Держгеонадра вчасно подали заявку на погодження Мінприроди. Мінприроди у себе на комісії ухвалило рішення відмовити Укрнафті по причині відсутності будь-якої екологічної експертизи. Як тільки Укрнафта це виконає, отримає продовження", - зазначив керівник Держгеонадр.

Читайте також: Укрнафта за використання надр заплатила Сумщині у січні майже 9 мільйонів

За його словами, аналогічна ситуація склалася і з Укргазвидобуванням.

"Укргазвидобування у 2018 році має продовжити дію 37 спецдозволів. Вони також отримали відмову до проведення оцінки впливу на довкілля", - додав Кирилюк.

Разом з тим, він запевнив, що Держгеонадра тісно спілкується з державними видобувними компаніями.

"Держгеонадра тісно спілкується з Укргазвидобуванням та Укрнафтою. Жодних претензій компанії не мають", - зазначив Кирилюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-