Автозаправним станціям за 2017 рік донарахували податків майже 3 мільярди - ДФС

Автозаправним станціям за 2017 рік донарахували податків майже 3 мільярди - ДФС

Укрінформ
Майже 3 млрд грн податків донарахували спеціалісти Офісу великих платників податків ДФС автозаправним станціям протягом 2017 року. Наразі, усі донарахування АЗС намагаються оскаржили в судах.

Про це повідомила перший заступник начальника Офісу Лариса Бондар.

"Майже 3 млрд грн податків сумарно донарахували спеціалісти Офісу великих платників податків тим АЗС, що намагалися мінімізувати виплати за допомогою різних схем", - зазначила податківець.

За словами Бондар, для мінімізації податків АЗС впродовж минулого року використовували в основному чотири схеми. 

Насамперед ринок роздрібної торгівлі пальним привернув увагу податківців завдяки очевидним розбіжностям у статистиці за 2016 і 2017 роки. 

«За 2016 рік до зведеного бюджету платники Офісу, які спеціалізуються на роздрібній торгівлі пальним, сплатили 2,8 млрд грн податків, а у 2017 році надходження від таких підприємств скоротились майже вдвічі і склали всього 1,2 млрд грн. У той самий час обсяги реалізації нафтопродуктів у 2017 році, зокрема, за рахунок зростання ціни більш як на 70%, збільшились на 1,9 млрд грн: з 60,9 млрд грн у 2016 році до 62,8 млрд грн у 2017 році», - зазначила Бондар. 

Читайте також: У Києві рекордно зріс рівень добровільної сплати податків – Людмила Демченко

Це було причиною проведення доперевірочного аналізу спеціалістами Офісу, а згодом – і перевірки, завдяки яким було виявлено чотири основні схеми, завдяки яким гравцям ринку вдавалося мінімізувати податки.

За словами податківця, усі донарахування АЗС оскаржили в судах.

"Усі донарахування наразі перебувають на розгляді у судах. По деяким справам нам вже вдалося захистити свої позиції у трьох судових інстанціях, а в деяких випадках судова практика, на жаль, неоднозначна», - констатувала перший заступник начальника Офісу великих платників податків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-