У Києві рекордно зріс рівень добровільної сплати податків  – Людмила Демченко

У Києві рекордно зріс рівень добровільної сплати податків – Людмила Демченко

Укрінформ
В Києві значно зріс рівень добровільної сплати з боку платників податків, що серед іншого свідчить про ефективну роботу податкової, яка сьогодні у більшій мірі виконує сервісні функції.

Про це в інтерв’ю для «TaxLink» сказала начальник Головного управління ДФС у Києві Людмила Демченко.

"За результатами 2017 року, фіскальна служба разом з платниками податків, зареєстрованими в Києві, забезпечили надходження 64 млрд грн до бюджету. Це значна сума. Порівняно з попереднім роком, надходження збільшилися майже на 10 млрд грн", - сказала вона.

Демченко також підкреслила, що рівень добровільної сплати з боку платників податків у Києві складає 98%.

"Це рекордний відсоток, за попередні періоди він був значно менший. З кожним роком рівень добровільної сплати зростає, а це свідчить про те, що у киян сформувалась культура сплати податків і зросла свідомість громадянина як платника податків. Крім того, це говорить і про нашу роботу, як податківців тому, що на сьогодні податкова у більшій мірі виконує сервісні функції та асоціює себе із сервісною службою", - відзначила вона.

За словами  начальника головного столичного управління ДФС, на сьогодні фактично фіскальні функції з районних інспекцій перейшли до обласних інспекцій, це стосується і Києва.

"Усі 10 районних інспекцій виконують лише сервісні функції: сервісне обслуговування платників податків, реєстрація та ведення обліку платників податків, формування та ведення реєстру фізичних осіб, інші функції сервісного обслуговування. Це дає якісніше консультування, більш повну допомогу нашим платникам податків. Інспектори і працівники, що здійснювали фіскальну функцію переведені до ДФС у Києві. В той же час скоротилася кількість керівних посад: один начальник управління, один начальник відділу, один заступник, який координує відповідний напрямок", - додала вона.

Читайте також: Людмила Демченко: киянам слід вчасно подавати до ДФС дані про зміну місця проживання та ПІБ

Такі зміни, як відзначила Людмила Демченко, скорочують управлінські функції і надають можливість ревізорам виконувати свою роботу більш якісно.

"Наразі йдеться про автоматизацію усіх процесів, тому що без цього сьогодні досить важко. Ми намагаємося забезпечити якісну і швидку реакцію на кожне звернення платника, на будь-яку позицію, яка стосується будь-якої перевірки", - сказала начальник Головного управління ДФС у Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-