Експорт бобових ставить рекорди,  торік зріс на 64% - до $193 мільйонів

Експорт бобових ставить рекорди, торік зріс на 64% - до $193 мільйонів

Укрінформ
Україна заробляє на експорті бобових на 42% більше, ніж на експорті всіх молокопродуктів. Саме бобові культури за підсумками 2017 року увійшли в топ-10 головних експортних товарів АПК України.

Про це написав економіст інвестиційного відділу ФАО Андрій Ярмак у Facebook.

"Експорт бобових дає Україні більше виручки, ніж експорт меду, молокопродуктів, горіхів, свіжих фруктів навіть разом з овочами, а також більше, ніж експорт борошна, сокових концентратів і т.п. Лише за один рік він зріс на 64% і приніс Україні в 2017 році відразу 193 млн доларів США експортної виручки", - зазначив експерт.

Окрім цього, зазначив фахівець, бобові культури збагачують грунти азотом. Саме тому, зростання виробництва та експорту цих товарів - це величезний плюс для України, наголосив Ярмак.

Читайте також: Український агроекспорт до ЄС б'є рекорди - Єврокомісія

Як приклад експерт навів Узбекистан, де бобові давали чудову динаміку по експорту групі 07, а чиновники звітували про зростання експорту свіжих овочів. 

"Насправді, експорт зростав лише по категорії "бобові", а основна культура, що експортувалася, це був близький родич квасолі "маш". Точніше це не родич - це і є квасоля, де-факто. Так от, Узбекистан заробляє на експорті машу до півмільярда доларів США на рік", - акцентував економіст інвестиційного відділу ФАО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-