Данилюк сказав, коли планують продати Приват і Укргазбанк

Данилюк сказав, коли планують продати Приват і Укргазбанк

Укрінформ
Міністерство фінансів планує реалізацію стратегії розвитку державного банківського сектору та продаж Укргазбанку та ПриватБанку у 2020 та 2022 роках відповідно.

Про це на засіданні уряду сказав міністр фінансів Олександр Данилюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Стратегія розвитку державного банківського сектору базується на чотирьох напрямках: удосконалення ефективності моделі управління банками державного сектору і консолідації всіх функцій з управління та контролю банків під єдиним органом - Міністерством фінансів, впровадження плану виходу держави з капіталу банків для забезпечення підвищення їх вартості, впровадження стратегії для окремих банків для відновлення їх діяльності як стабільних прибуткових установ, впровадження підходів для роботи з проблемними кредитами з метою зменшення тиску на баланси банків", - зазначив Данилюк.

За його словами, частка присутності держави у банківському секторі в середньостроковій перспективі буде зменшена з 55% до 24%.

Читайте також: Мінфін планує зменшити частку держави у банках

"Укргазбанк та ПриватБанк мають бути продані у 2020 та 2022 роках відповідно. До кінця 2019 року ми плануємо залучення міноритарних акціонерів - IFC та ЄБРР - у Ощадбанк та Укрексімбанк", - сказав Данилюк.

Він наголосив, що держава має утриматися від будь-яких кроків, які могли б призвести до збільшення частки держави у банківському секторі.

"Зокрема, створення нових державних банків вважається недоцільним", - додав Данилюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-