В Одесі вирішили побудувати нову лінію швидкісного трамваю

В Одесі вирішили побудувати нову лінію швидкісного трамваю

Укрінформ
Рішення про будівництво нової трамвайної лінії "Північ-Південь" та закупівлю сучасного рухомого складу ухвалила 23-тя сесія Одеської міськради 7-го скликання.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.    

"Проект будівництва швидкісного трамваю дасть змогу одеситам здійснювати безпересадочні поїздки міським електротранспортом з житломасиву Котовського через центр міста до житломасиву Таїрова. На реалізацію цього проекту виділяють кредит в обсягу 59 мільйонів 600 тисяч євро Європейський банк реконструкції та розвитку і Європейський інвестиційний банк - під державні гарантії в 2% річних", - зазначив директор департаменту економічного розвитку Одеської міськради Сергій Тетюхін.

За його словами, ці кошти підуть на ремонт і модернізацію трамвайного полотна, а також на закупівлю низькопідлогових вагонів. Після відкриття "наскрізного 30-кілометрового маршруту" пасажиропотік у трамваях збільшиться в три рази - з 13 тисяч до 43 тисяч осіб.

Читайте також: ЄБРР зацікавлений в розширенні експортних можливостей України - Аджунер

У свою чергу, директор КП "Одесміськелектротраспорт" Дмитро Жеман уточнив, що йдеться про підготовку до експлуатації "ділянки трамвайного полотна від вулиці Одарія до вулиці Паустовського. Тут побудують нові переїзди та зупинки - лінія швидкісного трамваю має бути надійно захищена від аварійних ситуацій".

Усього на ремонт міських доріг, будівництво медичних і освітніх об'єктів, благоустрій адмінкорпусу "Євромерія" та ремонт Воронцовського палацу у міськбюджеті-2018 заплановано  близько 1 мільярда гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-