Французька SUEZ зацікавилася переробкою сміття в Україні

Французька SUEZ зацікавилася переробкою сміття в Україні

Укрінформ
Перспективи використання сміття для генерації енергії обговорив голова Держенергоефективності Сергій Савчук з представниками французької компанії SUEZ.

Про це повідомляє прес-центр Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України. 

«Встановивши біогазові станції, електроенергію, згенеровану когенераційними установками, можна реалізовувати у мережу за вигідним «зеленим» тарифом, прив’язаним до курсу євро. Для прикладу, сьогодні він становить 12,4 євроценти/кВт*год. Тепло, у свою чергу, постачатиметься споживачам. Представники компанії (SUEZ - ред.) зацікавилися розробленою Держенергоефективності концепцією використання сміття для генерації енергії в Україні, а також регіонами для реалізації проектів у цій сфері», - йдеться в повідомленні.

Голова Держенергоефективності Сергій Савчук зазначив, що в Україні існує значний потенціал для виробництва енергії із твердих побутових відходів.

«Щорічно на полігони вивозиться 10 млн тонн сміття, з яких можна виробляти 3,5 млн Гкал тепла та 1,2 млрд кВт*год електроенергії у рік», - повідомив Савчук.

Сторони домовилися разом опрацювати фінансову модель встановлення в Україні потужностей з генерації енергії з твердих побутових відходів та підготувати низку потенційних проектів.

Читайте також: Енергія зі сміття зменшить потребу в газі на 1 мільярд кубів щороку - Савчук

Як відомо, французька компанія SUEZ має понад 160-річну історію та працює на 5 континентах світу у сфері ефективного управління ресурсами, у тому числі, щодо виробництва енергії із сміття. SUEZ має великий досвід з переробки 40 млн тонн відходів у рік у Європі та за кордоном. З них 7 млн тонн використовуються для генерації енергії на 56 заводах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-