Westinghouse вже на 6 з 15 енерговлоків українських АЕС - звіт Держатома

Westinghouse вже на 6 з 15 енерговлоків українських АЕС - звіт Держатома

Укрінформ
Ядерне паливо виробництва американської компанії Westinghouse, що замістило російське паливо ТВЕЛ, використовується вже на 6 з 15 енергоблоків, які експлуатуються на українських атомних станціях.

Про це йдеться в оприлюдненому сьогодні, 15 лютого, публічному звіті Державної інспекції ядерного регулювання України щодо проведених у 2017 році заходів, результатів виконання завдань, використання коштів державного бюджету, передає кореспондент Укрінформу.

"Станом на 1 січня 2018 року ядерне паливо виробництва компанії Westinghouse експлуатується на енергоблоках №2, №3 ЮУАЕС та №1, №3, №4, №5 ЗАЕС", - йдеться у звіті.

Як повідомляв Укрінформ, Westinghouse виступає постачальником палива для України, починаючи з 2005 року, коли перші шість збірок були завантажені до третього енергоблоку Южно-Української АЕС.

Читайте також: Holtec хоче розмістити в Україні виробництво нових ядерних реакторів

Україна входить до першої десятки держав з розвиненою ядерною енергетикою. На чотирьох АЕС експлуатуються 15 енергоблоків потужністю 13 835 МВт, які забезпечують виробництво майже половини усієї електроенергії нашої держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-