Півтора мільярда готові виділити в ДПЗКУ для підтримки виробників зерна

Півтора мільярда готові виділити в ДПЗКУ для підтримки виробників зерна

Укрінформ
Державна продовольчо-зернова корпорація України 12 лютого розпочала весняну програму закупівлі озимих та ярих зернових врожаю 2018 року.

Про це повідомляє прес-служба зернової корпорації. 

"З метою підтримки вітчизняних сільгоспвиробників, в рамках весняного форварду планується проавансувати їх на суму майже півтора мільярди гривень", - йдеться у повідомленні.

У профільній корпорації зауважили, що програма закупівлі розповсюджується на такі культури як пшениця, ячмінь, кукурудза та овес. 

"Вже традиційно весняна форвардна кампанія 2018 року проводитиметься в два етапи. Протягом першого етапу сільгоспвиробникам потрібно подати до регіональних відділень ДПЗКУ заявки на участь у програмі, сформувати необхідний пакет документів та укласти договори поставки в центральному офісі корпорації. Після підписання договору на поточний рахунок сільгоспвиробника перераховується попередня оплата в розмірі 3 000 гривень за 1 тонну. Вартість коштів не буде перевищувати 11% річних. Другий етап форвардної програми передбачає поставку зерна сільгоспвиробниками в кількості та якості відповідно до умов договору на філії держкорпорації, а також остаточний розрахунок у вигляді другого траншу", - деталізували в ДПЗКУ.

Читайте також: ДПЗКУ авансово підтримала аграріїв на чверть мільярда під урожай 2018 року

Як повідомляв Укрінформ, з початку осінньої форвардної програми закупівель озимих зернових культур ДПЗКУ вже надала аграріям авансову підтримку в розмірі 248 млн гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-