Три організації будівельної галузі підписали меморандум про співпрацю

Три організації будівельної галузі підписали меморандум про співпрацю

Укрінформ
Глави Академії будівництва України, Асоціації інженерів-консультантів України і Української співдружності будівельного права підписали Меморандум про співпрацю.

Документ підписали сьогодні на прес-конференції у Києві, повідомляє прес-служба АБУ.

За словами президента АБУ Івана Назаренка, організації - практики об'єдналися з метою координації зусиль у адаптації українського будівельного ринку до європейських і всесвітніх стандартів.

Назаренко підкреслив, що експерти будівельної галузі об'єдналися для того, "щоб розробити єдиний підхід входу у Євросоюз з точки зору стандартів та гармонізації норм", і що головною метою меморандуму є консолідація творчого потенціалу для розвитку міжнародного співробітництва у напрямку інтеграції українських освітніх програм та будівельних норм до європейських, секторальна взаємодія освіти і науки до міжнародного експертного середовища.

Віце-президент Академії будівництва України, керівник експертної організації "ПРОЕКСП" Віктор Лещинський зазначив, що "український ринок повинен перебудовувати модель роботи до євростандартів. Це дає можливість нашим фахівцям отримувати замовлення за кордоном і, з іншого боку, залучення інвестицій у нашу країну". Сьогоднішнє підписання документа "спрямоване на те, щоб євронорми зайшли у будівельну та суміжні галузі. Це дасть можливість поліпшити клімат будівельної галузі, залучити інвестиції, підвищить зарплати. Євронорми і застосування досвіду Євросоюзу дасть можливість стабілізувати ринок", - сказав Лещинський.

Також він підкреслив, що Академія будівництва України спільно із колегами готова допомагати Міністерству регіонального розвитку у розробці Будівельного кодексу.

"Міністерство регіонального розвитку оголосило, що воно розробляє єдиний документ - Будівельний кодекс. Ринок до цього вже давно дозрів і цей документ необхідний. Сподіваємося, що АБУ із колегами буде активно брати участь у розробці цього документа", - сказав Лещинський.

Читайте також: Стандарт бетонних доріг в Україні визначать у березні - Омелян

Президент Асоціації інженерів-консультантів України Яна Щигурова зазначила, що дуже важливо, щоб в Україні діяли європейські стандарти контролю якості за виконуваними роботами.

"Дуже важливо, щоб в Україні були впроваджені стандарти європейські та світові щодо запровадження документообігу, за нормами проектування, з питань технічного регулювання та що на сьогоднішній момент дійсно є дуже актуальним - з питань контролю якості за виконуваними будівельними роботами у всіх секторах економіки. Це стосується дорожнього, цивільного, промислового будівництва, на всіх об'єктах та в усіх сферах будівництва", - сказала вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-