У Мінфіні презентували проект постанови щодо роботи системи ризиків з ПДВ

У Мінфіні презентували проект постанови щодо роботи системи ризиків з ПДВ

Укрінформ
Міністерство фінансів розробило проект Постанови щодо подальшої роботи системи ризиків з ПДВ. Ця система необхідна задля упередження схем з розкрадання ПДВ.

Про це повідомляє прес-служба Мінфіну

«У грудні 2017 року роботу системи ризиків з ПДВ було зупинено для того, щоб напрацювати узгоджене рішення, яке не нестиме значних ризиків для всіх сегментів бізнесу і водночас буде ефективним інструментом боротьби зі схемами з розкрадання ПДВ. Мінфін спільно з Державною фіскальною службою напрацювали та узгодили рішення, яке тепер презентуємо для публічного обговорення. Проект також було надіслано на розгляд народних депутатів Комітету податкової та митної політики», - йдеться в повідомленні.

Для узгодження комплексного рішення щодо принципів роботи системи ризиків з ПДВ необхідно знайти спільну позицію, що забезпечить інтереси малого, середнього та великого бізнесу та не дозволить розкрадання бюджету через податкові махінації.

Проект постанови передбачає наступні зміни: для зменшення випадків зупинки реєстрації податкових накладних встановлюється «відсікаючий критерій» 3% та поріг обсягу постачання за місяць у розмірі 500 тис. грн, раніше узгодження критеріїв оцінки тривало деякий час, що давало змогу деяким платникам користуватися фіктивним кредитом, тому пропонується, щоб для оперативного реагування ДФС встановлювала критерії оцінки ризиків. Аби забезпечити прозорість цього процесу, ДФС повинна попередньо узгоджувати ці критерії з Міністерством фінансів та публікувати на офіційному сайті. 

Читайте також: Питання двосторонньої співпраці обговорили податківці України та Китаю

Проектом передбачається для малого та середнього бізнесу запровадити показники позитивної податкової історії. Податкові накладні з ризиковою операцією по платниках з позитивною податковою історією зупинятися не будуть. 

Також, запроваджується електронний реєстр зупинених податкових накладних, в якому платник в онлайн режимі зможе знайти інформацію щодо розгляду та статусу зупинених податкових накладних. Це рішення зробить процес прозорішим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-