Нафта корекційно дорожчає після 4% зниження в п'ятницю

Нафта корекційно дорожчає після 4% зниження в п'ятницю

Укрінформ
Ціни на нафту в понеділок зростають у середньому на 1% у рамках корекції після зниження в п’ятницю на тлі статистики зі значного зростання кількості бурових установок у США.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com. 

Вартість квітневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зросла на 0,83% - до 63,31 долара за барель. Ціна березневих ф'ючерсів на нафту марки WTI збільшувалася на 1,03% - до 59,81 долара за барель. У п'ятницю вартість нафти обох марок опускалася майже на 4%.

Як повідомила в п'ятницю американська нафтогазова сервісна компанія Baker Hughes, GE Company (BHGE), за підсумками робочого тижня, що завершився 9 лютого, кількість нафтових бурових установок у США підскочила на 26 штук, або на 3,4%, до 791 одиниці. Кількість газодобувних установок зросла за той самий тиждень на три одиниці, або на 1,7%, до 184 штук. Таким чином, загальна кількість бурових установок у США зросла відразу на 29 штук.

При цьому підтримувала зниження й остання статистика з видобутку у США, згідно з якою за тиждень по 2 лютого показник піднявся вище 10 мільйонів барелів на день, до 10,251 мільйона барелів на добу. Така динаміка викликала побоювання з приводу надлишку пропозиції на світовому ринку нафти.

Читайте також: Середня ціна на бензин А-95 на АЗС Київщини становить 30,69 гривень

Минулого тижня Управління енергетичної інформації Міненерго США (EIA) підвищило прогнозну оцінку видобутку нафти у США в 2018 році до чергового історичного рекорду - 10,6 мільйона барелів на добу. У січні відомство чекало також рекордного обсягу видобутку в 10,3 мільйона барелів.

Станом на 09:45 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 63,41 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 63,17 долара за барель, що на 38 центів вище рівня закриття торгів ($62,79).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-