Надходження від акцизного податку з палива торік зросли на 24% - ДФС

Надходження від акцизного податку з палива торік зросли на 24% - ДФС

Укрінформ
Протягом 2017 року органами ДФС зібрано до державного бюджету (загальний та спеціальний фонди) 46,1 млрд грн акцизного податку з палива, що на чверть більше за 2016 рік.

Про це повідомляється на сайті ДФС.

"Протягом 2017 року органами ДФС зібрано до державного бюджету (загальний та спеціальний фонди) 46,1 млрд грн акцизного податку з палива, що на 8,9 млрд грн, або майже на 24% більше, ніж у 2016 році. У тому числі з виробленого палива сплачено 9,5 млрд грн та з ввезеного – 36,6 млрд грн. Це більше показників 2016 року на 2,3 млрд грн та 6,6 млрд грн відповідно", - йдеться в повідомленні.

Таких результатів вдалося досягти завдяки дії системи електронного адміністрування реалізації палива (СЕАРП), яка була впроваджена в Україні з 1 березня 2016 року з метою боротьби з «відбілюванням» контрафактних нафтопродуктів через ланцюг фіктивних фірм.

Читайте також: В одеському АвтоХабі розмитнили вже 8 тисяч авто

Станом на 1 січня поточного року зареєстровано 5,9 тис. платників акцизного податку з реалізації палива. Ними зазначено відомості про 20 тис. пунктів з реалізації палива, зокрема, 9 тис. автозаправних станцій та 1,9 тис. автогаззаправок та газових АЗС.

Порівняно з 2016 роком кількість платників акцизного податку з палива збільшилась на 1,1 тис. Також збільшилася і кількість пунктів реалізації на 3,1 тис., у тому числі АЗС – на 800 та автогаззаправок та газових АЗС – на 300.

Основним результатом впровадження СЕАРП є збільшення надходжень акцизного податку в державний бюджет з виробленого на митній території України та ввезеного палива.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-