Омелян планує через COST контролювати реконструкцію злітної смуги аеропорту Одеси

Омелян планує через COST контролювати реконструкцію злітної смуги аеропорту Одеси

Укрінформ
Для моніторингу процесу реконструкції злітно-посадкової смуги в міжнародному аеропорту "Одеса" можуть залучити систему моніторингу COST.

Про це розповів міністр інфраструктури України Володимир Омелян у коментарі журналісту Укрінформу.

"Ми вибороли 500 млн для реконструкції одеської злітної смуги, зараз там відбуваються монтажні роботи, щотижня перевіряється в якому вони стані. Найближчим часом, сподіваюся, почнеться реконструкція", - сказав Омелян.

Міністр також пояснив ситуацію, що склалася довкола технічної документації з будівництва.

"У нас були проблеми з усім, насправді. У випадку Одеського летовища, там дійсно є стара документація, і тендерна, в тому числі. Одночасно з роботами ми її оновлюємо, приводимо до нормального стану", - сказав Омелян.

Читайте також: Омелян прогнозує, що лоукости збільшать пасажиропотік до 70 мільйонів у 2030 році

Він зауважив, що для контролю процесу реконструкції злітно-посадкової смуги в аеропорту можуть залучити уже відому в Україні програму моніторингу COST.

"У нас успішно працює програма COST, яка власне моніторить автодорожнє будівництво, і я хочу теж їх залучити до моніторингу того, за які ціни і якої якості відбувається реконструкція злітної смуги в Одесі",  - наголосив урядовець.

За словами міністра, реальна вартість будівництва злітно-посадкової смуги в Одеському аеропорту 1,5-2 млн грн, приблизно про таку ж суму йдеться щодо реконструкції аеропорту "Дніпро".

Як повідомляв Укрінформ, у вересні 2017 року Кабмін погодив виділення 800 млн гривень на реконструкцію аеропортів України. У тому числі на Одеський аеропорт було виділено 500 млн гривень - на проектування, реконструкцію та будівництво аеродромного комплексу.

За  повідомленням деяких ЗМІ, компанія "Автомагістраль-Юг" оголосила, що почала будівництво нової злітно-посадкової смуги в міжнародному аеропорту "Одеса". Як йшлося в повідомленні ТОВ, завершити роботи планувалося в грудні 2018 року. Водночас, на сайті державних закупівель "Прозорро" відсутня будь-яка інформація про тендер з вибору підрядника будівництва смуги. Також немає відомостей про розробку актуальної проектно-кошторисної документації по цьому об'єкту, а Державна архітектурно-будівельна інспекція не реєструвала жодних декларацій про початок робіт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-