НАБУ запобігло розкраданню 2 мільярдів, з них 1,5 — в енергетиці

НАБУ запобігло розкраданню 2 мільярдів, з них 1,5 — в енергетиці

Укрінформ
За результатами розслідувань Національного антикорупційного бюро пряме відшкодування збитків державі становило понад 250 млн грн, а також вдалося запобігти розкраданню майже 2 млрд грн.

Про це заявив директор НАБУ України Артем Ситник під час презентації в Укрінформі звіту про результати діяльності НАБУ за II півріччя 2017 року.

“З моменту початку розслідування завдяки роботі детективів і прокурорів відшкодовано збитків на суму понад 250 млн грн. Це — пряме відшкодування у ході розслідувань. З них 177 млн грн у 2017 році”, - сказав він.

За словами Ситника, це "лише початок", оскільки постійно зростає кількість переданих до суду справ, у яких заарештовано майно, заблоковані кошти, тож за умови ухвалення обвинувальних вироків у них "ця сума буде постійно зростати".

Читайте також: НАБУ: запити щодо топ-корупціонерів направили у 57 країн

Він додав, що за два роки розслідувань вдалося запобігти розкраданню майже 2 млрд грн, з яких близько 1,5 млрд грн - у сфері енергетики.

Крім того, в процесі конфіскації перебуває ще майже 680 млн грн, ззаначив Ситник.

Як розповів директор НАБУ, за період розслідувань юристи бюро подали 35 позовів про визнання недійсними угод, пов’язаних із кримінальними провадженнями, укладання яких "було фактично інструментом для реалізації корупційних схем".

"Загальна сума позовів — 6 млрд грн. На сьогодні 28 позовів НАБУ судом задоволено, у 13 з них ухвалено остаточне рішення судом касаційної інстанції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-