Фонд гарантування назвав банк, з якого “вимили” 6,5 мільярда

Фонд гарантування назвав банк, з якого “вимили” 6,5 мільярда

Укрінформ
Під час проведеного аналізу операцій ПАТ «Меліор Банк» було виявлено, що готівку від різних, не пов'язаних між собою юридичних осіб, з різними призначеннями платежів отримували одні й ті самі фізичні особи. Із зазначеної суми - загалом 6,537 млрд грн.

Про це повідомляє прес-служба ФГВФО.

«При вивченні банківських операцій ПАТ «Меліор Банк» було встановлено факти порушення вимог законодавства України, яке регулює боротьбу з легалізацією доходів, отриманих злочинним шляхом. Так, за рік до введення у ПАТ «Меліор Банк» тимчасової адміністрації (у період з 10 жовтня 2013 до 9 жовтня 2014 року) банк здійснив операції з видачі готівкових коштів на фінансову допомогу та закупівлю товарів/сільськогосподарської продукції за чеками юридичних осіб на загальну суму 5 236,66 млн грн», - йдеться в повідомленні.

Крім того, виявлено операції з перерахування коштів з рахунків юридичних осіб на поточні рахунки фізичних осіб на загальну суму 1 300,72 млн грн з подальшим розміщенням цих коштів фізичною особою на депозит або отримання готівкою.

Читайте також: НБУ повідомив про підозрілі фінансові операції клієнтів 41 банку

«У ході проведеного аналізу операцій ПАТ «Меліор Банк» було виявлено, що готівку від різних, не пов'язаних між собою юридичних осіб, з різними призначеннями платежів отримували одні й ті самі фізичні особи. Із зазначеної суми - загалом 6 537,38 млн грн», - зазначають в ФГВФО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-