Кандидат у керівники НБУ Смолій почав зустрічі з фракціями Ради

Кандидат у керівники НБУ Смолій почав зустрічі з фракціями Ради

Укрінформ
В.о. голови Національного банку Яков Смолій повідомив, що глава НБУ Валерія Гонтарева готова відзвітувати перед Верховною Радою.

Про це він заявив журналістам після зустрічі з депутатами парламентської фракції Радикальної партії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вона (Гонтарева - ред.) готова підготувати звіт і, як тільки буде винесено питання про її відставку, вона готова звітувати, як передбачає закон", - сказав Смолій.

Він також зазначив, що Нацбанк розраховує на продовження співпраці з МВФ та очікує у поточному році отримати від Фонду близько $2 млрд.

"Що стосується золотовалютних резервів, то сьогодні частина з них сформована за рахунок позики Міжнародного валютного фонду, і співпраця з МВФ на сьогодні для України є важливою. Ми очікуємо в цьому році продовження співпраці з МВФ, і ми закладали в наші прогнози (від співпраці з МВФ - ред.) 2 млрд дол", - сказав Смолій.

Як повідомлялося, раніше Комітет Верховної Ради з питань фінансової політики і банківської діяльності рекомендував парламенту підтримати проекти постанови про призначення Смолія на посаду голови Національного банку України та про звільнення Гонтаревої.

Читайте також: Стало відомо, коли Рада спробує звільнити Гонтареву

18 січня Президент Петро Порошенко вніс до парламенту кандидатуру Смолія на посаду голови НБУ. Одночасно була зареєстрована постанова про звільнення Гонтаревої з посади голови Нацбанку.

Гонтарева 10 травня 2017 року подала заяву про відставку. До призначення нового очільника НБУ керує регулятором перший заступник голови Смолій.

Згідно з Конституцією, голову НБУ призначає і звільняє Верховна Рада за поданням Президента.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-