Інвестиції в УЗ цьогоріч перевищать 18 мільярдів — Омелян

Інвестиції в УЗ цьогоріч перевищать 18 мільярдів — Омелян

Укрінформ
Вперше за десятиріччя інвестиції в ПАТ "Укрзалізниця" перевищать 18 мільярдів гривень.

Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час прес-конференції в Укрінформі.

"Серед ключового в Укрзалізниці, тут я хотів подякувати Євгену Кравцову, бо це теж його особиста заслуга - вперше за десятиліття ми маєм рекордну кількість інвестицій, це понад 18 млрд грн на 2018 рік. Що саме? 30 локомотивів General Electric, 30 нових пасажирських вагонів, модернізація 226 існуючих пасажирських вагонів, планується виготовлення 3600 вантажних вагонів і модернізація 10 тисяч вантажних вагонів", - заявив урядовець.

Читайте також: Омелян анонсував новий формат спілкування з журналістами

Він додав, що з 2018 року Укрзалізниця розпочинає 6 великих інфраструктурних проектів орієнтовною вартістю 10 млрд грн, серед яких - електрифікація, реконструкція колії та інші.

За словами в.о. “Укрзалізниці” Євгена Кравцова, загальний обсяг інвестицій у ПАТ "Укрзалізниця" в 2018 році, включаючи рухомий склад, становитиме 26,5 мільярда.

"На цей рік ми запланували у фінансовому плані загальний обсяг капінвестицій на рівні 26,5 млрд грн всього. У 2014 році Укрзалізниця виконала план капінвестицій на рівні 4,5 млрд, в 2015 - 6,9 млрд, 2017 - 10,9 млрд. Ми бачимо ріст. Але якщо порівнювати з планами на 2018 рік, це в 2,5 раза більше, ніж 2017 року, в 4 рази більше 2015-го і в 6 разів більше, ніж в 2014 році. Такого зростання, стосовно інвестицій в основні засоби Української залізниці, в історії ще не було", - заявив Кравцов.

Він зазначив, що Укрзалізниця провела суттєвий аналіз того, в які напрямки необхідно вкласти кошти.

"18,5 млрд плануємо направити на рухомий склад. Минулого і позаминулого року саме питання роботи нашої тяги, дефіциту вагонів, недостатнього фінансуванння пасажирського господарства було одним із найгостріших питань функціонування залізниці, і з цього приводу була найбільша кількість нарікань як із боку вантажовласників, так і з боку пасажирів", - зазначив очільник компанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-