Нафта дешевшає на тлі значного зниження на світових фондових ринках

Нафта дешевшає на тлі значного зниження на світових фондових ринках

Укрінформ
Вартість нафти у вівторок знизилася більш ніж на 1% на тлі значного зниження на світових фондових ринках.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com. 

Вартість квітневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знизилася на 1,08% - до 66,89 долара за барель, ціна березневих ф'ючерсів на нафту марки WTI зменшилася на 1,09% - до 63,45 долара за барель.

Глобальні ринки переживають серйозне падіння, у тому числі фондове. Американські індекси закрилися в понеділок зниженням на 3,8-4,6%, європейські - на 0,8-1,5%. Біржі Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР) дешевшають зараз в середньому на 3-5%, при цьому японський Nikkei 225 - більш ніж на 6%. Таке синхронне падіння свідчить про розпродаж ризикових активів, вважає ряд аналітиків.

Читайте також: Бензин А-95 на Київщині продають по 28,39-32,99 гривень

У США гравці ринку скидали акції в очікуванні змін на борговому ринку країни. В п'ятницю міністерство праці США повідомило про зростання почасової зарплати майже на 3% в річному вираженні. Інвестори порахували, що ці дані можуть стати ознакою інфляції, яка прискорюється, що може призвести до зростання доходності держоблігацій США і збільшує шанси на додатковий підйом ставки ФРС в поточному році.

"Несподівано інфляція стала одним із найбільш обговорюваних питань на ринках", - цитує агентство Рейтер думку аналітиків J.P. Morgan.

Агентство констатує також і сезонний вплив того, що багато НПЗ закриваються на період технічного обслуговування, що знижує попит на сировину.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 67,03 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 67,00 долара за барель, що на 62 цента нижче рівня закриття торгів ($67,62).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-