НБУ сподівається, що Рада підтримає створення реєстру боржників

НБУ сподівається, що Рада підтримає створення реєстру боржників

Укрінформ
У Нацбанку сподіваються, що Верховна Рада підтримає у повторному другому читанні законопроект про створення та ведення Кредитного реєстру НБУ та вдосконалення процесів управління кредитними ризиками банків.

Про це повідомляє прес-служба НБУ на своїй сторінці у Facebook.

"Сьогодні на порядку денному Верховної Ради України - законопроект № 7114-д щодо створення та ведення Кредитного реєстру Національного банку України та вдосконалення процесів управління кредитними ризиками банків. Національний банк сподівається на його ухвалення у повторному другому читанні", - йдеться в повідомленні.

У разі схвалення цей нормативно-правовий акт передбачить створення та ведення Кредитного реєстру Національним банком, що, у свою чергу, створить механізм для уникнення банками ризиків під час надання кредитів, забезпечить ефективне функціонування системи обміну інформацією, необхідною для здійснення кредитування, дозволить НБУ здійснювати моніторинг концентрації кредитного ризику та посилить захист інтересів прав вкладників та кредиторів банків.

Читайте також: Парубій відкрив восьму сесію Верховної Ради

Регулятор зазначає, що концепція Кредитного реєстру відповідає міжнародному досвіду інших країн. Згідно з даними Світового банку, в 91 країні наразі створені державні кредитні реєстри (у більшості випадків - центральними банками). Державні реєстри функціонують в тому числі в 16 кранах ЄС, а ще 6 європейських країн (Нідерланди, Люксембург, Греція, Фінляндії, Естонія, Кіпр) планують його створення у найближчому майбутньому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-