Нафта дешевшає на даних про зростання бурових установок у США

Нафта дешевшає на даних про зростання бурових установок у США

Укрінформ
Ціни на нафту у понеділок продовжують зниження на тлі тижневих даних про зростання нафтових бурових установок у США.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість квітневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зменшилася на 1,01%, до 67,89 долара за барель, що є мінімальною позначкою з 8 січня 2018 року. Березневі ф'ючерси на нафту марки WTI - подешевшали на 0,95%, до 64,83 долара за барель.

На настрої інвесторів продовжують чинити тиск дані за п`ятницю від американської нафтогазової сервісної компанії Baker Hughes, згідно з якими за підсумками робочого тижня, що завершився 2 лютого, кількість нафтових бурових установок у США збільшилася на шість штук, або на 0,8%, до 765 одиниць. При цьому кількість газодобувних установок скоротилася за той самий тиждень на сім, або на 3,7%, до 181 одиниці.

Крім того, інвестори продовжують відігравати дані попереднього тижня Міненерго США, згідно із якими середньодобовий видобуток нафти у країні зріс на 13,1% у річному вираженні і сягнув 10,038 мільйона барелів на добу. Показник вперше перевищив позначку 10 мільйонів барелів з 1970 року. Таке зростання підсилює побоювання інвесторів щодо збільшення пропозиції "чорного золота" на світовому ринку.

Читайте також: Бензин А-95 на Київщині продають по 28,39-32,99 гривні

"Протягом найближчих кількох тижнів одним із ключових факторів будуть дані з видобутку у США, а також перспективи збільшення нафтових бурових установок", - зазначає аналітик CMC Markets Рік Спунер (Ric Spooner), якого цитує агентство Рейтер.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 68,04 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 67,94 долара за барель, що на 64 центи нижче за рівень закриття торгів ($68,58).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-