В НБУ вважають підозрілими операції клієнтів 41 банку за 2017 рік

В НБУ вважають підозрілими операції клієнтів 41 банку за 2017 рік

Укрінформ
Національний банк України за 2017 рік направив правоохоронцям інформацію про підозрілі операції клієнтів 41 банку.

Про це повідомляє прес-служба НБУ

«Так, станом на 1 січня 2018 року до правоохоронних органів надіслано 33 листи з інформацією про підозрілі фінансові операції клієнтів 41 банку», - йдеться в повідомленні.

Разом з тим у 2017 році НБУ з метою реалізації державної політики в сфері боротьби з організованою злочинністю проінформував правоохоронні органи про великомасштабні фінансові операції клієнтів трьох банків на загальну суму понад 200 млн грн, 28 млн дол. США та 7 млн євро.

Крім цього, впродовж 2017 року НБУ надіслав: два повідомлення про підозрілі фінансові операції до Національного антикорупційного бюро України;  два повідомлення до Національної поліції України щодо підроблення індивідуальної ліцензії НБУ про відкриття рахунку за межами України та підроблення (документів, печаток, штампів) індивідуальної ліцензії НБУ на експорт банківських металів за межі України; одне повідомлення до Національної поліції України стосовно здійснення валютних операцій з цінними паперами двома небанківськими фінансовими установами без генеральної ліцензії Національного банку України.

Читайте також: НБУ очікує на зниження інфляції у 2018-2020 роках

У НБУ зазначають, що частина підозрілих фінансових операцій, інформація про які була доведена правоохоронним органам у 2017 році, була виявлена працівниками Національного банку України під час перевірок, проведених у 2016 році.

Крім того, за даними статистичної звітності з питань фінансового моніторингу, яку подають банки до НБУ, протягом 2017 року банківські установи надали до Державної служби фінансового моніторингу України інформацію про понад 7,9 млн фінансових операцій, які підлягали фінансовому моніторингу. Це на 25 % більше, ніж за аналогічний період 2016 року (понад 6 млн).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-