Гройсман бачить спільні завдання для бізнесу України та США

Гройсман бачить спільні завдання для бізнесу України та США

Укрінформ
Україна та Сполучені Штати Америки є стратегічними партнерами, які мають спільні завдання та інтереси.

Про це сказав Прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час щорічної зустрічі у Американській торговій палаті в Україні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми дійсно є важливими стратегічними партнерами, і в цей історичний період часу Сполучені Штати Америки для нашої країни відіграють надзвичайно знакову роль у відстоюванні територіальної цілісності, у відновленні нашої економіки, у захисті наших національних інтересів та боротьби за демократію на континенті”, - сказав Гройсман.

Він висловив вдячність США за високий ступінь довіри до України. “Ми це дуже цінуємо”, - запевнив Прем’єр-міністр.

Гройсман розповів присутнім на зустрічі про те, що Україні вдалося перейти від стагнації до економічного зростання, здійснити важливі кроки у напрямку дерегуляції та спрощення умов ведення бізнесу.

За його словами, українська влада зацікавлена в тому, щоб бізнес тут розвивався, щоб створювалися нові робочі місці, нарощувалося виробництво, бо це цікавить бізнес.”У нас спільні завдання та інтереси”, - сказав Гройсман.

Крім того, Прем’єр-міністр нагадав, що на засідання уряду в середу було внесено пропозиції щодо змін у законодавстві. Йдеться про 35 законопроектів, які вирішують багато завдань: дерегуляція, діловий клімат, захист прав бізнесменів. Ухвалення цих законів дозволить досягти якісного економічного зростання.

Читайте також: Гройсман: Пропонуємо Раді 35 проектів, які поліпшать позиції в Doing Business

Гройсман також пообіцяв американським бізнесменам побудувати в Україні доброзичливу систему для бізнесу

“Маємо побудувати доброзичливу систему для бізнесу. Щоб кожен бізнес, який працює в Україні, отримував результат”, - сказав він.

Прем'єр додав, що уряд разом із парламентом у 2017 році вже ухвалив ряд важливих рішень, які змінять ситуацію в цій сфері.

Крім того, наголосив Прем’єр-міністр, в Україні вже починає діяти нова пенсійна система, яка впливатиме на макроекономічну стабільність.

Також Гройсман відзначив ухвалення закону про приватизацію. На його переконання, новий закон – це нові гарантії, процедури, публічність і відкритість.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 18 січня ухвалила закон про приватизацію держмайна (№ 7066).

Метою закону є суттєве удосконалення, спрощення і скорочення процедур приватизації для досягнення високих темпів приватизації, прозорості та відкритості приватизаційного процесу, залучення широкого кола інвесторів до придбання державної власності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-