У січні до бюджету додатково надійшло майже 4 мільярди митних платежів - ДФС

У січні до бюджету додатково надійшло майже 4 мільярди митних платежів - ДФС

Укрінформ
До Державного бюджету України у січні перераховано понад 27,1 млрд гривень митних платежів, що майже на 4 млрд грн перевищує індикативні показники, доведені Міністерством фінансів України.

Про це повідомляє прес-служба ДФС.

«У січні 2018 року до Державного бюджету України перераховано понад 27,1 млрд гривень митних платежів. Це майже на 4 млрд грн, або на 16,8% перевищує індикативні показники, доведені Міністерством фінансів України на перший місяць поточного року», - йдеться в повідомленні.

За словами в.о. голови ДФС Мирослава Продана, фактичні надходження зросли на 43,5%, або на 8,2 млрд грн  порівняно з січнем минулого року.

«Високі показники, яких ми досягли сьогодні, - це, перш за все, результат боротьби з корупцією і контрабандою, ефективної роботи по детінізації економіки. Певною мірою на збільшення надходжень митних платежів до бюджету впливають і такі чинники, як інфляція, зростання обігу імпорту, а також розмитнення великих обсягів імпортованого газу. Але вони всі разом не в змозі були б забезпечити такий стрімкий темп зростання надходжень», - сказав Продан.

Читайте також: Відсьогодні на митниці діє принцип «єдиного вікна» - ДФС

Очільник ДФС також зазначив, що у січні поточного року середньоденні надходження митних платежів склали майже 1,4 млрд грн. Це на 43%, або на 411 млн грн перевищує середньоденний показник надходжень січня 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-