IFC в Україні цьогоріч сфокусується на інвестиціях у міський транспорт

IFC в Україні цьогоріч сфокусується на інвестиціях у міський транспорт

Укрінформ
Міжнародна фінансова корпорація (IFC) в Україні сфокусується в 2018 році на роботі з муніципалітетами для інвестування в міський транспорт. Перший з проектів - купівля тролейбусів у Маріуполі.

Про це розповів керівник IFC в Україні, Білорусі, Молдові Джейсон Пеллмар в інтерв'ю ЦТС.

"У сфері інфраструктури ми починаємо працювати з муніципалітетами. На першому етапі ми хочемо сфокусуватися на розвитку міського транспорту. Зараз ми ведемо переговори з Києвом, Маріуполем, Хмельницьким та деякими іншими містами", - розповів Пеллмар.

Так, у 2018 році IFC планує проект з купівлі тролейбусів у Маріуполі, а в Києві спільно зі Світовим банком розглядає план розвитку транспортної системи, включаючи Light Rail (легкорейковий транспорт, в т.ч. трамвай), дороги, Bus rapid transit - BRT (швидкісний автобусний транспорт).

Читайте також: МФК інвестує $15 мільйонів у малий та середній бізнес

За словами Пеллмара, обсяг інвестицій залежатиме від успішності просування ключових реформ у країні.  

"Думаю, що загалом питання інвестицій залежатиме від загального стану економіки і успішності просування реформ. Якщо буде досягнуто значний прогрес у ключових реформах, то суми інвестицій можуть бути більшими від тих, які ми проінвестували минулого року (минулого року IFC залучила на проекти в Україні близько 250 мільйонів доларів - ред.). Потрібна антикорупційна реформа, якщо ми хочемо залучити хороших європейських і азіатських стратегічних партнерів", - наголосив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-