Укргазвидобування торік продало майже 14 мільярдів кубів газу для населення

Укргазвидобування торік продало майже 14 мільярдів кубів газу для населення

Укрінформ
ПАТ «Укргазвидобування» у 2017 році продало НАК "Нафтогаз України" для потреб населення усі вільні обсяги товарного газу, що становили 13,9 млрд кубометрів.

Про це інформує прес-служба НАК "Нафтогаз України"

"Весь товарний газ, видобутий Укргазвидобуванням протягом 2017 року, закуповувався Нафтогазом за ціною 4849 грн за тис. куб. м та постачався для потреб побутових споживачів та виробників теплової енергії для потреб населення за ціною 4942 грн за тис. куб. м. Ціни, умови та порядок постачання газу встановлені актами Кабінету Міністрів України", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що усього ПАТ "Укргазвидобування" видобуло 15,3 млрд кубометрів газу - на держкомпанію припадає 74,3% від загального обсягу видобутку в Україні.

Читайте також: Нафтогаз торік наростив імпорт газу з європейського напрямку на 6%

За даними Нафтогазу, 13,9 млрд кубометрів - це товарний газ, проданий для потреб населення, 500 млн кубометрів - газ, переданий за договорами спільної діяльності, а ще 900 млн кубометрів - газ, використаний для виробничо-технологічних витрат.

Як повідомляв Укрінформ, у 2017 році в Україні було видобуто 20,5 млрд куб. м газу (в 2016 році – 20,1 млрд куб. м). Збільшення видобутку газу у порівнянні з 2016 роком становило 450 млн кубометрів або 2%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-