Нафта слабо дорожчає за рахунок дотримання ОПЕК умов глобального пакту

Нафта слабо дорожчає за рахунок дотримання ОПЕК умов глобального пакту

Укрінформ
Ціни на нафту намагаються зростати вранці в четвер за підтримки суворого дотримання картелем ОПЕК умов глобального пакту про обмеження видобутку сировини.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com. 

Ф'ючерси на північноморську суміш Brent зросли на 0,15 відсотка до $68, 99 за барель. Ф'ючерсні контракти на американську легку нафту WTI торгувалися близько позначки $64,81 за барель, на 0,12 відсотка вище, ніж на час попереднього закриття.

Учора нафта дешевшала під час торгів, і ціни на нафту продовжили зниження після публікації даних Міненерго США, які показали зростання запасів нафти вперше за 11 тижнів і підвищення видобутку до нового максимуму.

Згідно з даними, Міненерго США запаси нафти в країні за тиждень, який закінчився 26 січня, зросли на 6,776 млн барелів. Аналітики, опитані S&P Global Platts, в середньому прогнозували тижневе підвищення запасів на 325 тис. барелів, тоді як Price Futures Group очікувала зростання на 2 млн барелів.

Запаси нафти в Кушингу, де зберігається нафта, що торгується на NYMEX, зменшилися за тиждень на 2,224 млн барелів. На тлі цього скорочення аналітики прогнозують подальше звуження спреду цін на Brent і WTI.

Читайте також: Бензин А-95 на Київщині продають по 28,39-32,99 гривні

За оцінками Міненерго, резерви бензину в США за підсумками тижня скоротилися на 1,98 млн барелів, дистилятів - на 1,94 млн барелів. Прогнози аналітиків передбачали підвищення запасів бензину на 1,1 млн барелів і зниження на 1,5 млн барелів для дистилятів.

Видобуток нафти у США зріс на 41 тис. барелів за добу (б/д), до 9,919 млн б/д - нового рекорду для щотижневих даних.

В окремому звіті Міненерго США зафіксувало зростання нафтовидобутку в країні в листопаді до більше ніж 10 млн б/д уперше за чотири десятиліття.

Сьогодні ціни на нафту слабко зростають. Інвестори продовжують відігравати дані про скорочення товарних запасів бензину і дистилятів у США та загальне збільшення попиту на енергоносії, повідомляє CNBC.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 68,97 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 68,86 долара за барель, що на 3 центи нижче рівня закриття торгів ($68, 89).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-