Монетизація субсидій: Мінфін готовий повертати гроші підприємствам ЖКГ

Монетизація субсидій: Мінфін готовий повертати гроші підприємствам ЖКГ

Укрінформ
Міністерство фінансів вирішило проблеми з відшкодуванням підприємствам ЖКГ пільг та субсидій, наданих населенню на оплату комунальних послуг відповідно до нового механізму монетизації субсидій, що діє з 1 січня 2018 року.

Про це йдеться в прес-релізі Мінфіну, що є в розпорядженні Укрінформу.

«Постанова КМУ від 8 листопада 2017 №951 про запровадження в Україні монетизації субсидій на рівні підприємств-надавачів послуг з 2018 року є першим етапом реформування системи розрахунків за субсидіями, що передбачає перехід на прозорі та своєчасні розрахунки "живими" коштами за субсидіями між державою та виконавцями послуг», - йдеться в повідомленні.

З метою здійснення вчасних розрахунків з об'єднаннями співвласників багатоквартирних будинків та житлово-будівельними кооперативами (ОСББ/ЖБК) Мінфін 30 січня надав роз'яснення Казначейству стосовно перерахування субвенції з надання пільг та субсидій, наданих населенню на оплату житлово-комунальних послуг.

Читайте також: У Мінрегіоні пропонують відкоригувати механізм відшкодування субсидій

Крім того, Мінфіном було підготовлено доручення Казначейству на перерахування грошовими коштами частини субвенції на оплату квартирної плати та інших послуг згідно із нормативами, встановленими Міністерством фінансів.

Наразі Мінфін розпочав процес підготовки системних змін до постанови КМУ від 4 березня 2002 №256, де буде запропоновано перехід до другого етапу реформування системи надання пільг та субсидій і запровадження «монетизації» пільг та субсидій на рівні домогосподарств. Тобто буде запропоновано механізм прямого перерахування субвенції в частині оплати квартирної плати та інших послуг безпосередньо на рахунки людей отримувачів пільг та субсидій, які самостійно зможуть розраховуватися за комунальні послуги.

Розрахунки з ОСББ/ЖБК, до внесення змін до вищезгаданої постанови, здійснюватимуться через рахунки, відкриті в установах банків, а з бюджетними установами - через спеціальні реєстраційні рахунки, відкритті в органах казначейства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-