У Мінрегіоні пропонують відкоригувати механізм відшкодування субсидій

У Мінрегіоні пропонують відкоригувати механізм відшкодування субсидій

Укрінформ
Міністерство  регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства пропонує відкоригувати  новий  механізм відшкодування пільг та субсидій підприємствам ЖКГ.

Як  повідомляється на Урядовому порталі, про це було зазначено під час наради 26 січня 2018 року з представниками міністерств і відповідних служб під головуванням Віце-прем`єр-міністра України - міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка.

"Ситуація, яка наразі виникла з відшкодуванням підприємствам ЖКГ, ОСББ/ЖБК пільг та субсидій, наданих населенню на оплату ЖКП, потребує негайного реагування з боку Міністерства фінансів України. Новий механізм виплати субсидій, введений в дію наказом Мінфіну 04 січня поточного року, фактично заблокував розрахунки по всій Україні. Підприємства галузі, ОСББ/ЖБК не повинні ставати заручниками ситуації – в цьому полягає принципова позиція Мінрегіону",  - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що новий механізм відшкодування пільг та субсидій підприємствам ЖКГ, ОСББ/ЖБК, який запроваджено з січня, має бути відкоригований і сприйнятним для усіх учасників розрахунків, а особливо для підприємств життєзабезпечення, ОСББ/ЖБК. За результатами наради Мінфіну надане відповідне доручення щодо невідкладного врегулювання ситуації.

Читайте також: Мінрегіон і Асоціація водоканалів розпочинають новий етап співпраці - меморандум

Як повідомлялося, наказом Мінфіну від 04 січня 2018 № 1 введено в дію документ «Про затвердження Порядку проведення органами Казначейства розрахунків, передбачених пунктом 8-1 Порядку фінансування видатків місцевих бюджетів на здійснення заходів з виконання державних програм соціального захисту населення за рахунок субвенцій з державного бюджету, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 04 березня 2002 року № 256, та взаємодії учасників таких розрахунків». Зазначені зміни Мінрегіон не погоджував, а навпаки подавав свої пропозиції задля недопущення подібного колапсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-