Справа на 247 мільйонів: вісім осіб підозрюють у заволодінні майном АМПУ

Справа на 247 мільйонів: вісім осіб підозрюють у заволодінні майном АМПУ

Укрінформ
Детективи Національного антикорупційного бюро повідомили колишнім та чинним посадовцям ДП «Адміністрація морських портів України» про підозру у заволодінні понад 247 млн грн підприємства. 

Про це інформує прес-служба відомства. 

"29-30 січня 2018 року детективи повідомили про підозру у заволодінні понад 247 млн грн ДП "Адміністрація морських портів України" восьми особам, серед яких — колишні та чинний посадовці підприємства", - зазначили у відомстві.

Зазначається, що повідомлено про підозру екс-голові ДП «АМПУ» (2014-2017 рр.), екс-першому заступнику голови ДП «АМПУ» (2015-2017 рр.), екс-начальнику відділу закупівель ДП «АМПУ» (2015-2018 рр.), екс-заступнику голови ДП «АМПУ» з фінансів (2015-2016 рр.), заступнику начальника Одеського філіалу ДП «АМПУ» (чинний), директору ТОВ, бенефіціару ТОВ, представнику нерезидента (підприємства-учасника злочину).

Читайте також: Адміністрація морпортів сказала, що НАБУ шукає в Одесі

За версією слідства, посадові особи ДП «АМПУ» у змові з приватними особами у 2015-2016 роках реалізували схему з розкрадання коштів при державних закупівлях послуг із днопоглиблення підхідних каналів і акваторій Бердянського та Маріупольського морських портів. Йдеться про вчинення антиконкурентних дій з метою забезпечення перемоги заздалегідь визначеного учасника конкурсних торгів, а також подальшого завищення вартості виконаних ним робіт. Унаслідок цього державі в особі ДП «АМПУ» завдано збитків на суму 247 млн грн, що підтверджено висновком судово-економічної експертизи та іншими матеріалами кримінального провадження.

Дії всіх підозрюваних кваліфіковано за ч. 5 ст.191 Кримінального кодексу України («Заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах, вчинене організованою групою»).

Як повідомляв Укрінформ, 29 січня 2018 року на території Одеської філії Державного підприємства "Адміністрація морських портів України" працівники Національного антикорупційного бюро України провели обшук на підставі постанови слідчого судді Солом'янського районного суду м. Київ в рамках кримінального провадження за фактом привласнення в 2015 році коштів посадовими особами ТОВ "Техморгідробуд" за попередньою змовою з посадовими особами АМПУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-