Укрзалізниця увійде до асоціації

Укрзалізниця увійде до асоціації "Транскаспійський транспортний маршрут"

Укрінформ
Кабінет міністрів України схвалив вступ ПАТ "Укрзалізниця" до складу Міжнародної асоціації "Транскаспійський міжнародний транспортний маршрут".

Таке рішення ухвалено у середу на засіданні уряду з метою реалізації транзитного потенціалу України, збільшення вантажопотоків у напрямку Китаю в обхід Російської Федерації, повідомляє кореспондент Укрінформу.   

Ухвалений документ передбачає приєднання Укрзалізниці на правах постійного члена до об'єднання юридичних осіб "Міжнародна асоціація "Транскаспійський міжнародний транспортний маршрут".

Як зазначив у середу під час урочистого відправлення першого рейсу нового контейнерного поїзда за маршрутом ст. Київ-Ліски - ст. Чорноморська (ТІС) в.о. голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов, нинішнє рішення уряду розширює транзитні можливості держави за маршрутом з азійських країн до Європи.

"Для нас це відкриває можливість до залучення транзиту з азійських країн до Європи", - сказав він.

Читайте також: Контейнерний поїзд від станції Київ-Ліски до порту "Южний" пішов у перший рейс

Транскаспійський міжнародний транспортний маршрут спрямований на реалізацію ініціативи «Економічний пояс Шовкового шляху» за маршрутом: країни Європи – Україна (Чоп/ Батьово/ Ізов – Поромна – Грузія (Поті/ Батумі – Гардабані) – Азербайджан (Беюк-Кясик – Алят) – Казахстан (Актау-Порт – Достик) – Китай з використанням поромних переправ Чорного (Іллічівськ – Поті/ Батумі) і Каспійського (Алят – Актау-Порт) морів.

Перший тестовий контейнерний поїзд, який прямував за маршрутом Шіхецзи-Достик-Актау-Алят, прибув до Бакинського міжнародного морського торговельного порту 3 серпня 2015 року.

У січні 2016 року Азербайджан, Казахстан, Грузія і Україна підписали протокол про встановлення конкурентоспроможних пільгових тарифів на вантажоперевезення за Транскаспійським міжнародним транспортним маршрутом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-