Контейнерний поїзд від станції Київ-Ліски до порту

Контейнерний поїзд від станції Київ-Ліски до порту "Южний" пішов у перший рейс

Фото
Укрінформ
ПАТ "Укрзалізниця" урочисто відправила у середу в перший рейс контейнерний поїзд зі станції Київ-Ліски до станції Чорноморським (ТІС) порт "Южний".

Відкриття такого маршруту перевезення вантажів - це спільний проект ПАТ "Укрзалізниці" в особі філії ЦТС "Ліски", найбільшого оператора контейнерних перевезень у світі - компанії MAERSK  LINE та ТОВ "ТІС", повідомляє кореспондент Укрінформу.                         

Поїзд відправлятиметься щотижня для забезпечення комплексного сервісу з доставки вантажів в контейнерах безпосередньо до одержувача за схемою "від дверей до дверей" в межах глобальної системи доставки вантажів компанії MAERSK.                              

За проектом, ТОВ "ТІС" як головний агент MAERSK LINE здійснюватиме доставку контейнерів з усього світу морськими суднами до порту "Южний" (термінал ТІС) та комплекс операцій  з обробки контейнерів в порту (зняття з борту судна, документальне оформлення контейнерів, навантаження на фітингові платформи). Наступні операції транспортного ланцюга здійснюватиме філія  ЦТС "Ліски" ПАТ "Укрзалізниця": перевезення в складі контейнерного поїзда за маршрутом ст. Чорноморське (ТІС) порт "Южний" - ст. Київ-Ліски - ст. Чорноморське (ТІС) порт "Южний" та термальну обробку контейнерів на терміналі станції Київ-Ліски.         

За словами в.о.голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Євгена Кравцова, співпраця з MAERSK LINE дозволяє не лише удосконалити логістику та покращити сервіс для клієнтів, а й розширює можливості Укрзалізниці. "Проект сприятиме розвитку партнерських відносин, забезпечуватиме охоронність вантажів, зменшить термін їх доставки. Час курсування контейнерного поїзда 19 годин. У його  складі під час першого рейсу 59 контейнерів", - розповів він.

Кравцов  зазначив,  що раніше контейнери доставляли з порту "Южний" різні експедитори, тепер курсуватиме контейнерний поїзд з регулярними рейсами, а вантажі доставлятимуться клієнтам у зручний для них час доби зі ст. Київ-Ліски.         

УЗ відправила у перший рейс контейнерний поїзд до порту "Южний" / Фото: Тарасов Володимир, Укрінформ

                                

Як  повідомив генеральний директор ТОВ "ТІС" Андрій Ставніцер,торік обсяги перевезених залізничним транспортом контейнерів територією України у порівнянні з попереднім роком зросли на 10% - перевезено 291,9 тис. ДФЕ. Однак наразі це лише 1% від загальних обсягів перевезених вантажів залізницею. Європейські порти ж натомість відправляють залізницею з портів 60 % контейнерів. Тому, за його  словами, контейнерні перевезення вантажів є одним з пріоритетних напрямків у роботі Укрзалізниці.             

Читайте також: Укрзалізниця планує цьогоріч оновити понад 10% пасажирських вагонів - Кравцов

Генеральний директор ТОВ "MAERSK Україна ЛТД" Роман Колоянов, у свою чергу, повідомив, що нинішній проект вдалося реалізувати всього за 3 місяці і для його компанії це було приємним відкриттям. "Це свідчить про перспективність цього напрямку і ми сподіваємось на успішну співпрацю", - сказав він. Зі свого боку MAERS планує забезпечувати для перевезення на цьому напрямку 500 контейнерів щомісяця.             

Держсекретар Мінінфраструктури Андрій Галущак, який також був присутній на церемонії відправлення першого рейсу, заявив, що нинішній проект є прикладом того, що в  Україні починає розвиватися транзитний потенціал. "Ми нарешті відходимо від старої моделі і починаємо активно розвивати наш транзитний потенціал", - наголосив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-