В Мінекономіки очікують відновлення позитивної динаміки у тваринництві

В Мінекономіки очікують відновлення позитивної динаміки у тваринництві

Укрінформ
Міністерство економічного розвитку і торгівлі України у 2018 році очікує відновлення позитивної динаміки у тваринництві після трирічного падіння.

Про це йдеться в аналітичній довідці "Сільське господарство: підсумки 2017 року", яка оприлюднена на сайті Мінекономіки

"Відновлення позитивної динаміки після трирічного падіння (починаючи з 2014 р.) відбуватиметься в умовах зростання обсягів експорту продукції птахівництва, стабільного внутрішнього попиту та повноцінного функціонування державної підтримки, у тому числі, збільшення державних програм з акцентом на такі пріоритетні напрями як фінансова підтримка розвитку фермерських господарств та виробників тваринницької продукції", - зазначають в міністерстві.

Відповідно до прогнозів Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», споживання яловичини та свинини в Україні у 2018 році може зменшитися. Серед основних причин – існуючі тенденції скорочення поголів’я великої рогатої худоби, часті спалахи вірусу африканської чуми свиней, а також цінові тренди в Україні та низька купівельна спроможність населення.

Читайте також: Українськими томатами та яблуками зацікавились у Сінгапурі та Малайзії - OОН

За попередніми даними 2017 року, у структурі споживання м’яса українцями частка птиці залишалася найбільш вагомою – 48%, майже в 1,5 разу перевищуючи рівень раціональних норм. При цьому на свинину припадало 37%, на яловичину – лише 14%, на інші види м’яса – 1% м’ясного раціону. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-