Українськими томатами та яблуками зацікавились у Сінгапурі та Малайзії - OОН

Українськими томатами та яблуками зацікавились у Сінгапурі та Малайзії - OОН

Укрінформ
У ході візиту українських виробників до Сінгапуру та Малайзії найбільший інтерес викликали українські яблука, томати, є запити на поставку товарних партій меду, цибулі, органічної продукції, часнику.

Про це Укрінформу повідомили з прес-служби Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (FAO).

"У Сінгапурі та Малайзії проведено зустрічі з більш ніж 200 імпортерами і представниками роздрібних мереж супермаркетів. Зустрічі вийшли настільки цікавими, що інформація з'явилася навіть в місцевих ЗМІ. В результаті, після від'їзду з цих країн, ми продовжуємо отримувати запити на зразки продукції. Найбільший інтерес викликало українське яблуко. По ньому у нас найбільша кількість запитів. Є запити на поставку товарних партій меду, цибулі, органічної продукції і навіть часнику, не дивлячись на засилля китайської продукції", - йдеться у повідомленні.

Також, зазначили у профільній організації ООН, великий інтерес викликали свіжі ягоди з України. Однак сезон у нас почнеться ще не скоро, тому конкретика буде пізніше. Однак, сумнівів у перспективності постачання немає ніяких. До заморожених ягід інтерес є, переважно в Сінгапурі.

"Українські томати і яблука вже однозначно поїдуть до Малайзії. Майже кожен учасник має попередні домовленості по експорту! Так я розумію ефективну торгову місію!", - прокоментував економіст FAO Андрій Ярмак.

Він також зазначив,  що перспективи ринку Малайзії виявилися дуже цікавими і саме тут буде відзначатися найбільше зростання ринку в найближчі 10 років. 

"Вже зараз у всіх магазинах є свіжа ягода виробництва Чилі, і дуже багато преміальних яблук з США. А також яблук не найвищої якості, але за дуже високою ціною. Найнижча ціна тут - 3 долари за кілограм яблука поганої якості, яке в Україні, в основному, продається на переробку", - написав Андрій Ярмак у Facebook. 

Читайте також: Молоко у населення буде закуповуватись і надалі, жодних заборон - Мінагро

Як повідомляв Укрінформ, 22 січня 2018 року в рамках візиту українських виробників харчової промисловості до Сінгапуру та Малайзії відбувся перший масштабний захід, присвячений презентації вітчизняної продукції для сінгапурських компаній. Організатором виступило Посольство України в Сінгапурі у взаємодії з Сінгапурською Бізнес Федерацією. У заході взяли участь двадцять українських виробників харчової продукції та понад п'ятдесят представників сінгапурських компаній, серед яких найбільші мережі супермаркетів, профільні бізнес-асоціації та дистриб'ютори.

Спеціалізована торговельна місія експортерів харчової промисловості відвідувала Сінгапур та Малайзію у період з 22 по 25 січня 2018 року з метою презентації вітчизняної продукції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-