Дорогий бензин: Антимонопольний комітет назвав потенційних змовників

Дорогий бензин: Антимонопольний комітет назвав потенційних змовників

Укрінформ
Потенційними відповідачами у справі Антимонопольного комітету України щодо навмисного підвищення цін на пальне влітку 2017 року, а також бензину у листопаді минулого року, є компанії "Надежда", WOG і OKKO.

Про це заявив державний уповноважений Антимонопольного комітету України Сергій Куюн в ефірі "5 каналу".

"На сьогодні є три групи, яких визначено як потенційних відповідачів – це компанія "Надежда", WOG і OKKO. Але на сьогодні рішення не винесено, розслідування не закінчено, тому не варто передчасно говорити про те, що є конкретні винуватці", – зазначив він.

За словами Куюна, Антимонопольний комітет планує протягом кількох місяців завершити розслідування і винести рішення.

На сьогодні у рамках розслідування АМКУ направив запити в Державну фіскальну службу, Міненерговугілля та учасникам ринку з найвищими цінами.

Як повідомлялось, на початку січня голова АМКУ Юрій Терентьєв повідомив про початок розслідування щодо подорожчання скрапленого газу влітку 2017 року, а також бензину у листопаді минулого року.

Терентьєв також повідомив, що суди завершують розгляд оскаржень більш ранніх рішень АМКУ, - за 2016 рік, щодо стягнення штрафів з шести автозаправочних компаній за підвищення цін на бензин на споживчих ринках, яке мало ознаки узгоджених антиконкурентних дій.

Читайте також: В Україні може подешевшати бензин - експерт

Як відомо, рішенням від 28 жовтня 2016 року Антимонопольний комітет притягнув до відповідальності за антиконкурентні узгоджені дії компанії-операторів найбільших українських мереж автозаправок: ТОВ "Золотий екватор", ТОВ "ВОГ Рітейл" (обидва – бренд WOG), ПП "Окко нафтопродукт" (бренд OKKO), ТОВ "Альянс Холдинг" (бренд Shell), ПІІ "АМІК Україна" (бренд Lukoil / AMIC), ТОВ "СОКАР ПЕТРОЛЕУМ" (бренд SOCAR) та ТОВ "Параллель-М ЛТД" (бренд Parallel).

При цьому, у листопаді 2017 року Вищий господарський суд України повністю задовольнив касаційну скаргу Антимонопольного комітету України у справі ПІІ "АМІК Україна". Цим рішенням ВГСУ фактично визнав правомірність рішення АМКУ про узгоджені антиконкурентні дії з боку мережі автозаправок "АМІК Україна" протягом 2013 – січня 2016 років.

Станом на початок січня тривали судові процеси щодо оскарження зазначених штрафів з боку Socar, WOG та ОККО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-