Гройсман вважає нечесним новий тариф на електрику

Гройсман вважає нечесним новий тариф на електрику

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман не підтримує так званий стимулюючий тариф для енергокомпаній, але це питання не в компетенції уряду.

Про це він сказав ефірі "112 Україна" під час поїздки до Тернопільської області, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я не підтримую саме такий підхід встановлення RAB-тарифів і вважаю його несправедливим. Моє відношення до цього питання комісія знає. В такому вигляді я не підтримую і закликаю комісію до більшої об'єктивності, але вона не підпорядкована уряду", - сказав Гройсман.

Кабмін неодноразово наголошував на тому, що впровадження стимулюючого тарифоутворення, так званого RAB-регулювання, для дистрибуції електричної енергії та передачі магістральними мережами не повинно вплинути на тарифи для населення. Консультації з урядом з цього приводу НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг) не проводила, тому Кабінет міністрів України наполягає, щоб нормативна база, напрацьована регулятором для встановлення RAB-тарифів, була обговорена з урядовцями та громадськістю.

Читайте також: Уряд закликає Нацкомісію зробити RAB-тарифи виваженими

НКРЕКП – незалежний регулятор, який вправі самостійно здійснювати державне регулювання, моніторинг та контроль за діяльністю суб’єктів господарювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Однак усі нововведення повинні попередньо обговорюватися з урядовцями, громадськістю та учасниками ринку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-