Україна обіцяє привезти свій павільйон у Берлін на

Україна обіцяє привезти свій павільйон у Берлін на "Зелений тиждень"-2019

Фото
Укрінформ
Україна, яка за багатьма показниками є одним із провідних виробників та експортерів агропродукції у світі, планує наступного року відкрити власний національний павільйон на найпрестижнішій аграрній виставці в Європі, "Зеленому тижні".

У цьому кореспондента Укрінформу в ФРН запевнив перший заступник міністра, в.о. міністра агрополітики Максим Мартинюк.

"Наразі у нас немає національного стенду на Grune Woche, що, з огляду на місце України на світовій аграрній карті, стовідсотково не правильно. Наступного року, я вам обіцяю, ми це виправимо", - заявив Мартинюк.

Участь країн у "Зеленому тижні" можлива в різних форматах -  стенду, павільйона, партнерства, і Україна розглядатиме їх усі. "Участь у цьому міжнародному заході має не комерційну, а іміджеву мету позиціонування України як провідного гравця на світовому ринку продовольства", - відзначив він.

У перший день роботи виставки, 19 січня, делегація Міністерства провела двосторонні зустрічі, переважно з аграрними міністрами країн-членів ЄС. Зокрема, обговорювались теми сільськогосподарської кооперації, розвитку лісового господарства, а також протистояння спільним викликам, таким як африканська чума свиней.

Українська делегація працює на агровиставці "Зелений Тиждень" у Берліні / Фото: Ольга Танасійчук, Укрінформ

Читайте також: Список українсько-німецьких аграрних проектів поповниться ще двома

Як уже повідомляв Укрінформ, до Берліна для участі у 83-й за рахунком виставці та понад 300 заходах на її полях, включаючи 10-й глобальний форум продуктів харчування та сільського господарства, прибули понад 70 голів профільних міністерств. На виставці 31 країна представлена національними павільйонами, ще 34 держави – імпортерами або експортерами сільськогосподарської продукції. Серед других – Україна.

Країною-партнером цього року є Болгарія. Після кількох років відсутності на експо повернулися Словаччина, Росія, Швеція та Японія. Вперше представлений Катар. Виставка триватиме з 19 по 28 січня. Очікується, що її відвідають близько 400 тис. осіб. Нинішнього року зафіксовано рекордну кількість учасників за всю 92-річну історію експо: 1660 з 66 країн, які презентують свою продукцію на 116 тис. кв м виставкових площ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-