В Україні створена Морська адміністрація - рішення Уряду

В Україні створена Морська адміністрація - рішення Уряду

Укрінформ
Кабінет міністрів ухвалив постанову про створення Державної служби морського та річкового транспорту України (Морська адміністрація).

Текст постанови, прийнятої на засіданні уряду у середу, 17 січня, оприлюднено на сайті Урядового порталу. 

"Утворити Державну службу морського та річкового транспорту України як центральний орган виконавчої влади, діяльність якого спрямовується та координується Кабінетом міністрів України через міністра інфраструктури. Затвердити Положення про Державну службу морського та річкового транспорту України. Установити, що Державна служба морського та річкового транспорту України здійснює повноваження та виконує функції з реалізації державної політики у визначеній сфері з дня набрання чинності актом Кабінету міністрів України про можливість забезпечення здійснення нею повноважень та виконання функцій", - йдеться у тексті постанови.

Як написав на своїй сторінці у Facebook міністр інфраструктури Володимир Омелян, створення Державної служби морського та річкового транспорту України дасть змогу отримати галузі центральний орган виконавчої влади, скоординувати роботу 13 морських портів та гарантувати безпеку судноплавства.

Він додав, що діяльність Морської адміністрації спрямовується безпосередньо міністром інфраструктури. Заступником керівника нового органу, на якого тимчасово покладено обов`язки керівника на час його створення, призначено Дмитра Петренка.

Читайте також: Уряд затвердив річний фінплан порту "Южний" з чистим прибутком 468 мільйонів

Міністр зазначив, що Морська адміністрація функціонує в абсолютній більшості морських держав світу.

"Важливо, що відтепер Україна в клубі морських держав на відповідному офіційному рівні", - наголосив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-