Нафта дешевшає в рамках корекції та в очікуванні статистики щодо запасів у США

Нафта дешевшає в рамках корекції та в очікуванні статистики щодо запасів у США

Укрінформ
Ціни на нафту у середу продовжують корекційне зниження після рекордного зростання, трейдери чекають  статистику по запасах сировини в США за минулий тиждень. 

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість березневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent опустилася на 0,1%, до 69,08 долара за барель, ціна лютневих ф'ючерсів на нафту марки WTI знизилася на на 0,11%, до 63,66 долара за барель.

Нещодавнє зростання нафтових цін до максимальних відміток з грудня 2014 року змінилося корекційним здешевленням, при цьому показники залишаються на високих рівнях. Дорожчання сировини пояснювалося ребалансуванням ринку на тлі угоди країн ОПЕК по скороченню видобутку.

"Я думаю, ринок збирається подивитися на те, чи будуть зростати запаси нафти в найближчі пару тижнів", - цитує видання The Wall Street Journal слова глави консалтингової компанії Lipow Oil Associates Енді Ліпов.

Учасники ринку, як пише газета, спостерігають за тим, чи буде перерва після декількох тижнів зниження запасів, оскільки нафтопереробні заводи починають щорічне техобслуговування, що знижує їх попит у нафті. Останній раз зростання запасів спостерігалося у середині листопада.

Читайте також: Найдешевший бензин А-95 на Київщині можна придбати за 27,69 гривень

У четвер інвестори чекають дані по запасах нафти в США за підсумками минулого тижня. Свої дані повідомлять Американський інститут нафти (API) і міненерго США. Експерти чекають, що запаси зменшилися на 3,6 мільйона барелів, або на 0,9%, до 415,9 мільйонів барелів.

За станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 69,12 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 69,30 долара за барель, що на 15 центів вище за рівень закриття торгів ($69,15).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-