Велика приватизація: Фонд держмайна готує до конкурсу 20 підприємств

Велика приватизація: Фонд держмайна готує до конкурсу 20 підприємств

Список
Укрінформ
Фонд держмайна готується до проведення конкурсів з продажу ОПЗ, Сумихімпрому, Оснастки, п'яти обленерго та інших великих підприємств.

 Про це повідомив у Facebook глава ФДМУ Віталій Трубаров.

"Фонд державного майна розпочав підготовку до проведення конкурсів з продажу ОПЗ, Сумихімпрому, Оснастки, 5 обленерго та інших підприємств. Загалом, 20 великих підприємств з розміром пакетів акцій від 50 до 100 відсотків", - написав він.

За словами Трубарова, заходи з підготовки конкурсів включають кілька етапів, серед яких найважливіший – розробка умов конкурсів та затвердження їх Урядом.

"Фонд зацікавлений у прозорій, відкритій та ефективній приватизації державних підприємств, та як найбільшій кількості потенційних інвесторів", - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні 2017 року Фонд державного майна України затвердив перелік підприємств, що підлягають приватизації в 2018 році. Список складається з майже 100 об'єктів, які за класифікацією відносяться до групи В, Г, Е.

Читайте також: У Фонді держмайна обіцяють рік великої приватизації та очікують 22,5 мільярда

Із великих підприємств до списку входять Одеський припортовий завод (99,5%), Турбоатом (75,22%), Запорізький титано-магнієвий комбінат (51%), Центренерго (78,3), Хмельнцкобленерго (70%), Миколаївобленерго (70 %), Харківобленерго (65%). Запоріжжяобленерго (60%), Тернопільобленерго (50,9%), Черкасиобленерго (46%), Сумиобленерго (25%), Донбасенерго (25%), Одесаобленерго (25%). Крім того, ФДМ пропонує для приватизації, ЗАлК, Калуський Оріану, львівський завод Автонавантажувач, підприємство Оснащення, Львівську вугільну компанію і інші.

За словами Трубарова, Фонд державного майна планує виконати план надходження від приватизації у розмірі 22,5 мільярдів гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-