Ряд українських компаній відновили імпорт польського бензину

Ряд українських компаній відновили імпорт польського бензину

Укрінформ
Компанії ОККО, WOG, Socar і «Альянс Ойл Україна» відновили імпорт бензину марки А-95 виробництва польського НПЗ у м. Плоцьк, що належить концерну «Орлен».

Про це пише профільне видання enkorr. 

За даними ЗМІ, поставки відновилися в грудні. Тоді було сумарно поставлено 4,5 тис. т. Ще 2,6 тис. т було імпортовано за 8 днів січня. До цього останній раз поставки польських бензинів в Україні здійснювалися в травні 2017 року.

Найбільшим постачальником став WOG, імпортувавши 3,2 тис. т. ОККО поставила 2,6 тис. т, Socar - близько 1 тис. т, «Альянс Ойл Україна» - 0,3 тис. т.

У січні-травні 2017 р. до припинення імпорту, з Польщі в Україну було поставлено 19,2 тис. т бензинів. Основними одержувачами польського А-95 були WOG, «Альянс Ойл Україна» і Socar. Крім бензинів, у травні зупинився також імпорт ДП. За 5 місяців 2017 р. імпорт ДП становив 26,9 тис. т.

Читайте також: Бензин А-95 на Київщині коштує від 26,85 до 31,95 гривень

За наявними у профільного видання даними, зупинка експорту в Україну сталася через брак продукту на внутрішньому ринку Польщі. Однак, як повідомили джерела в польському концерні, нещодавнє відновлення поставок поки що не означає їх стабільності в майбутньому, оскільки Орлен активно розглядає морський експорт, ліквідність якого значно зросла останніми місяцями.

«Діючі терм-контракти з українськими контрагентами припускають можливість поставок як польського, так і литовського бензину, але, швидше за все, ставка все ж робиться на Литву», - прокоментувало джерело.

З 2016 року з Польщі в Україну було поставлено 59 тис. т бензинів (при загальному імпорті 1,5 млн т) і 104 тис. т ДП (при імпорті 5,3 млн т).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-