Реалізовувати майно через СЕТАМ готові 14 органів місцевого самоврядування

Реалізовувати майно через СЕТАМ готові 14 органів місцевого самоврядування

Укрінформ
До проекту держпідприємства «Система електронних торгів арештованим майном» (СЕТАМ)  із реалізації майна органів місцевого самоврядування шляхом проведення онлайн аукціону приєдналися 14 областей.

Про це заявив генеральний директор ДП «СЕТАМ» Віктор Вишньов, інформує прес-служба Міністерства юстиції

«Станом на сьогодні, до проекту приєдналося 14 областей», - зазначив Вишньов, розповідаючи про проект із реалізації майна органів місцевого самоврядування шляхом проведення онлайн аукціону.            

За його словами, на балансі органів місцевого самоврядування знаходиться багато різноманітного майна, яке використовується не ефективно або взагалі не використовується. Більше того, для його зберігання та охорони витрачаються значні кошти.

Як зазначається, ДП «СЕТАМ» запустило новий проект із реалізації майна органів місцевого самоврядування шляхом проведення онлайн аукціону. Для участі у торгах органу місцевого самоврядування необхідно підписати угоду з державним підприємством про реалізацію певного майна та самостійно визначити його початкову вартість.

Читайте також: Ініціативи Мін'юсту унеможливлять маніпуляції з договорами оренди землі

Онлайн торги відбуваються за принципом підвищення ціни. За результатами аукціону  переможцем визначається той учасник, який запропонував найвищу ціну. Після цього, уповноважені представники органу місцевого самоврядування укладають угоду з переможцем і отримують кошти, які можуть стати джерелом додаткових надходжень до місцевого бюджету.

«Наше підприємство отримує свою винагороду виключно з боку переможця, таким чином, для органів місцевого самоврядування наші послуги є безкоштовними», - наголосив Вишньов.

Він висловив надію, що до проекту СЕТАМ «приєднається ще більше областей, які зможуть продавати майно на чесних та відкритих торгах, отримувати дійсні кошти за ті активи, які знаходяться на балансі органів місцевого самоврядування і спрямовувати дані кошти на розвиток громад».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-