Видатки на будівництво доступного житла цьогоріч зростуть втричі - Рада

Видатки на будівництво доступного житла цьогоріч зростуть втричі - Рада

Укрінформ
Верховна Рада втричі збільшила, до 100 млн гривень, видатки на державну підтримку для будівництва та придбання доступного житла у порівнянні з минулим роком.

Про це йдеться в додатку №3 до Державного бюджету на 2018 рік, опублікованому на сайті парламенту. 

Водночас, на рівні 2017 року залишились видатки на фінансову підтримку Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву, що складають  6,9 млн гривень.

При цьому на часткову компенсацію відсоткової ставки кредитів комерційних банків молодим сім'ям та одиноким молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) та придбання житла видатки зменшені на майже 11 млн гривень - до 35,4 млн гривень.

Окрім того, на збільшення статутного капіталу Державної спеціалізованої фінансової установи "Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву" з подальшим використанням на реалізацію Державної програми забезпечення молоді житлом передбачено 30 млн гривень.

Держбюджетом також передбачене фінансування програми здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов у розмірі 55,9 млн гривень.

Бюджетом на поточний рік збільшуються більш ніж на 40% - до 6 млрд гривень - і видатки на Державний фонд регіонального розвитку.  

Читайте також: НБУ розширює можливості з підтримки довгострокової ліквідності банків

При цьому фінансування Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства в частині його загальнодержавних видатків та кредитування зменшено на майже 4,8 млрд гривень.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів 15 вересня вніс на розгляд парламенту проект Державного бюджету на 2018 рік. Верховна Рада 7 грудня ухвалила відповідний закон, 30 грудня його підписав Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-